alles over de rake en rake-back

Als je online poker gaat spelen, krijg je altijd te maken met rake. Rake is het geld dat een pokerroom uit de pot van een cash game haalt en vervolgens gebruikt als de vergoeding voor het spelen van cash games bij de pokerroom. Welke rake je precies moet betalen om cash games te kunnen spelen bij een pokerroom verschilt per aanbieder, maar per pot ligt de rake gemiddeld tussen de $0,01 (cash games met lage limieten) en $5 (cash games met hoge limieten). Overigens wordt de rake door een pokerroom in de meeste gevallen alleen uit de pot gehaald als er kaarten op het board komen.

Wil je meer weten over het betalen van rake bij het spelen van cash games? Lees in dit artikel dan meer over het fenomeen rake bij het spelen van online poker en het gebruiken van de mogelijkheid van rake-back.

Hoe wordt de rake berekend?

Zoals al eerder vermeld, hanteert iedere pokerroom een ander bedrag voor de rake van cash games. Daarnaast verschilt het bedrag van de rake niet alleen per pokerroom, maar zijn er ook verschillende manieren om rake toe te kennen bij het spelen van cash games. De twee manieren die pokerrooms kunnen gebruiken bij het toekennen van rake bij cash games, zijn de volgende:

  1. Gedeelde rake: gedeelde rake wordt ook wel shared rake genoemd. In dit geval wordt de te betalen rake verdeeld over het aantal spelers dat deelneemt aan een specifieke pokerhand. Speel je met tien spelers en wordt er een rake van $4 geïnd, dan moet je per speler dus $0,40 betalen.
  2. Bijgedragen rake: bijgedragen rake wordt ook wel contributed rake genoemd. Wordt er gebruik gemaakt van deze vorm van rake, dan krijgen spelers slechts rake toegekend over het percentage dat ze aan de pot hebben bijgedragen. Heb je $20 ingelegd bij een pot met in totaal $80, dan is dit dus 25%. In dit geval betaal je dus maar 25% van de geïnde rake van de cash game.

Om je inzicht te geven in de verschillende rake die populaire online pokerrooms hanteren, zie je in onderstaand overzicht de verschillende rakes die ze hanteren bij het spelen van cash games:

  • Soms verschilt de rake per cash game. Zo is de rake niet alleen afhankelijk van de soort pokergame die je speelt, maar ook van de inzet van de game. De rakes liggen vaak tussen de 1 procent en de 6 procent.
  • Soms wordt er gespeeld met het principe van gedeelde rake. De totale rake van de pot is ongeveer 5 procent en hoeveel rake je moet betalen, is dus afhankelijk van het aantal spelers van een cash game.

Rake terugkrijgen met rake-back

Als je regelmatig online poker speelt en vaak rake moet betalen, kan het afdragen van rake aan de pokerroom ervoor zorgen dat je tientallen of zelfs honderden euro’s aan winst misloopt. Wil je een deel van jouw betaalde rake terugkrijgen, dan kun je gebruik maken van de mogelijkheid van rake-back. Bij rake-back bespaar je kosten door periodiek een deel van de door jou betaalde rake terug te krijgen op het pokeraccount. Om gebruik te kunnen maken van rake-back en een deel van jouw geld terug te kunnen krijgen, moet je je aanmelden voor een rake-back initiatief. Er zijn verschillende initiatieven die je kunt gebruiken om de door jou betaalde rake van een pokerroom terug te krijgen, waaronder Rakeback Poker en Rakeback Lovers.

Author: administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published.