een portret van een bijzonder pokerspeler

Lex Veldhuis is een Nederlandse pokerspeler die sinds enkele jaren op professioneel niveau poker speelt door zowel cash games als toernooien te spelen. De pokerspeler is onder andere bekend geworden door het winnen van het €1000 Main Event – No Limit Hold’Em toernooi van de Dutch Poker Open 2010, waar hij ruim 86.000 dollar aan prijzengeld won. In januari 2009 werd de pokerspeler opgenomen in het Team Pro Holland team, waar hij deel van uitmaakte met grote spelers als Marcel Lüske en Fatima Moreira de Melo. Wil je meer weten over deze bekende pokerspeler uit Nederland? Lees dan meer over Lex Veldhuis in dit uitgebreide portret.

De opkomst van Lex Veldhuis

Lex Veldhuis begon vele jaren geleden met het spelen van poker in online pokerrooms. Toen hij eenmaal met een toernooi mee had gedaan en hier een aantrekkelijk geldbedrag had gewonnen, ging hij vaker meespelen met pokertoernooien. Toch ging dit niet altijd goed, want zeker in het begin moest de pokerspeler nog wennen aan de snelheid van live toernooien. Waar online alle handelingen erg snel gaan en snel resultaat opleveren, kunnen live pokertoernooien nog wel eens vrij langzaam verlopen. Omdat Lex Veldhuis dit als online speler niet gewend was, raakte hij soms geïrriteerd tijdens het spelen van live pokertoernooien. Dit resulteerde soms in lage winsten, simpelweg omdat hij er met zijn hoofd niet helemaal bij was.

Er zijn enkele grote pokerspelers geweest die Lex Veldhuis hebben geholpen zijn speelmentaliteit te veranderen. Door de hulp van deze professionals gaat de pokerspeler nu beter om met het tempo van live toernooien en heeft hij meer succes met het spelen van poker.

De resultaten van Lex Veldhuis

Na het winnen van het Dutch Poker Open in 2010, heeft Lex Veldhuis nog enkele andere goede resultaten behaald in live toernooien. Zo kwam hij in 2007 tot en met 2010 maar liefst acht keer in het prijzengeld bij het meespelen met de World Series of Poker, waarbij hij zelfs één keer aan de finaletafel terecht kwam. Ook won Lex Veldhuis in 2006 voor het eerst prijzengeld op een toernooi van de European Poker Tour, waar hij twintigste werd en ruim 10.000 dollar mee naar huis nam. Andere toernooien waar Lex Veldhuis geld verdiende, waren de EPT’s in San Remo, de Hinterglemm en de Monte Carlo.

In totaal heeft Lex Veldhuis tot en met juni van het jaar 2015 ongeveer 675.000 dollar met live pokertoernooien gewonnen. Zijn verdiensten door cash games zijn niet meegerekend in deze berekening.

De eerste Nederlander op tv: High Stakes Poker

Veel mensen zullen Lex Veldhuis kennen van zijn optredens in het televisieprogramma High Stakes Poker, waar hij als eerste Nederlandse pokerspeler voor werd gevraagd in seizoen zes van het programma. En hij was niet alleen te zien in dit televisieprogramma, maar maakte ook een verschijning in het programma The Big Game. Lex Veldhuis is dus niet alleen bekend door zijn behaalde resultaten, maar ook door zijn verschijning op televisie.

Author: administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published.