een portret van een groot pokerspeler 

Marcel Lüske is één van de populairste en bekendste pokerspelers uit Nederland. De pokerspeler wordt ook wel ‘The Flying Dutchman’ genoemd en wordt door velen gezien als een levende legende op het gebied van poker. Hij is nog één van de oude overgebleven poker professionals van voor de poker boom in 2003 en dit betekent dat hij al poker speelde voor het spel populair werd in ons land. Meer over deze Nederlandse pokerlegende, lees je in dit portret over Marcel Lüske.

Marcel Lüske: een speler van de oude garde

Marcel Lüske is echt een speler van de oude garde. Toen de pokerspeler begon met pokeren, waren er nog niet zo veel mogelijkheden om poker te spelen als tegenwoordig. Zo moest Marcel Lüske voornamelijk meedoen met games in lokale cardrooms en heeft hij zelfs enkele keren meegespeeld met gevaarlijke privégames, waar hij al zijn kennis en vaardigheden heeft opgedaan. Door zijn jarenlange ervaring als pokerspeler, kan Marcel Lüske bijna alle pokervormen goed spelen. Zo speelt hij niet alleen regelmatig Texas Hold’Em, maar speelt hij ook mee met games als Omaha, Omaha Hi-Low, Stud en Horse.

Marcel Lüske als toernooispeler

Marcel Lüske is al vele jaren actief als pokerspeler en heeft in zijn pokercarrière al met vele pokertoernooien meegedaan. De pokerspeler werd voornamelijk bekend om zijn optredens bij de World Series of Poker, waar hij in 2004 tweede werd bij het $5000 Seven Card Stad toernooi en tiende werd bij het Main Event van de WSOP. Een jaar later deed Marcel Lüske weer mee en dit jaar kwam hij weer erg dicht in de buurt van de finaletafel van het Main Event.

Daarnaast heeft Marcel Lüske niet alleen successen gehad bij de World Series of Poker, maar is hij ook groot geworden door successen bij de European Poker Tour. Hij heeft het toernooi helaas nooit weten te winnen, maar hij is wel erg bekend geworden door zijn optredens bij dit toernooi. In de jaren 2001 en 2004 werd Marcel Lüske uitgeroepen tot ‘Pokerspeler van het Jaar’.

De totale verdiensten van Marcel Lüske

Marcel Lüske heeft veel geld verdiend met zijn hobby. Tot en met juni van het jaar 2015 heeft hij met pokertoernooien alleen maar liefst 4.375.000 dollar verdiend. Winsten van cash games zijn niet meegerekend.

Author: administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published.