Hoe bouw je succesvol een bankroll op: drie tips

Als je succesvol wil worden met het spelen van poker, heb je pokergeld nodig. Het geld dat je kunt gebruiken bij het spelen van (online) poker wordt ook wel bankroll genoemd en speelt een grote rol bij jouw succes als pokerspeler. Heb je namelijk meer geld om in te zetten, dan kun je met de cash games en toernooien met hoge limieten meespelen en dus veel winst maken. Lukt het maar niet om jouw bankroll op te bouwen, dan blijf je altijd hangen bij de cash games en toernooien met lagere limieten en lagere winsten. Wil je weten hoe je jouw bankroll eenvoudig op kan bouwen? Lees dan drie tips voor het succesvol opbouwen van een bankroll in dit artikel.

Tip 1: speel alleen met geld dat je kunt missen

Om een goede bankroll op te bouwen, is het belangrijk dat je winst maakt met het spelen van poker. De eerste stap van het maken van aantrekkelijke winsten bij het spelen van cash games, is dat je niet meer geld uitgeeft dan je kunt missen. Geef je namelijk wel meer geld uit dan je kunt missen en speel je een keer een slechte game, dan heeft dit meteen een grote invloed op jouw bankroll. Speel daarom altijd verstandig en bepaal voor jezelf wat je wel en wat je niet uit kunt geven bij het spelen van cash games. Alleen door verstandig te spelen, kun je jouw bankroll langzaam steeds verder uitbreiden.

Tip 2: zet winsten netjes opzij

Het opbouwen van een grote bankroll kan alleen als je niet al jouw pokergeld opmaakt bij het spelen van cash games en het meedoen met toernooien. Maak je winst, dan is het verstandig om een deel van dit geld opzij te zetten en er niet meer naar te kijken. Alleen als je een niveau hoger gaat spelen en dus wat meer pokergeld nodig hebt, kun je een deel van jouw winst gebruiken om met hogere limieten cash games mee te spelen. Zorg er wel altijd voor dat je een goed gevuld potje met pokerwinst hebt, zodat je altijd wat geld achter de hand hebt in jouw pokergeld portemonnee.

Tip 3: laat de grootte van jouw bankroll bepalen wat voor games je speelt

Tot slot is het verstandig om de grootte van jouw bankroll, ofwel de hoeveelheid pokergeld in jouw portemonnee, te laten bepalen welke games je speelt. Heb je veel winst gemaakt en heb je een grotere bankroll? Dan kun je cash games gaan spelen met hogere limieten. Gaat het wat minder goed en merk je dit aan je bankroll, dan kun je beter weer een niveau lager gaan spelen om jouw pokergeld weer wat aan te vullen.

Author: administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published.