The Main Event (yeah baby!)

Het jaarlijkse World Series of Poker (WSOP) is een geheel aan meerdere pokerevenementen, die verspreid over de hele wereld plaatsvinden. Het Main Event is het belangrijkste pokertoernooi uit deze reeks van evenementen. Dit toernooi wordt sinds 1972 jaarlijks gespeeld als een No Limit Hold’em-toernooi, waarbij deelnemers $10.000,- Amerikaanse dollar aan inschrijfgeld dienen te betalen.

De aller eerste editie van The Main Event in 1971 had een minder hoog bedrag aan inschrijfgelden, destijds betaalden deelnemers $5.000,- Amerikaans dollar. Dit allereerste evenement werd gewonnen door Johny Moss. De winnaar van dit prestigieuze toernooi wordt gezien als de wereldkampioen in het poker en krijgt daarnaast een flinke geldprijs mee naar huis. In het begin moest de winnaar van The Main Event het doen met ‘slechts’ $30.000,-, inmiddels worden prijzen van meer dan tien miljoen Amerikaanse dollar uitgekeerd aan de winnaar. Tot nu toe werd de hoogste prijs uitgekeerd in 2006, namelijk $12.000.000,-! Na 2006 werd het aantal deelnemers van The Main Event en daarmee ook het prijzengeld steeds minder.

Groei van The Main Event

In de beginjaren van The Maint Event werd gebruik gemaakt van de zelfde structuur als men bij de reguliere afvaltoernooien hanteerde. Hierbij begint het volledige deelnemersveld van een toernooi op dezelfde dag, waarbij iedereen doorspeelt tot er negen spelers aan een finaletafel zitten. Mocht het niet lukken om deze tafel binnen een dag te vormen, dan kwamen alle overgebleven spelers terug voor een nieuwe sessie op de tweede dag. Dit ging zo door, tot er uiteindelijk vanzelf negen spelers overbleven in het toernooi. De winnaar van de finaletafel was hierbij logischerwijs de winnaar van het gehele toernooi.

Door de enorme opkomst tijdens The Main Event van 2006 werkte bovenstaande structuur niet langer. Er werd door de organisatie besloten om niet één openingsdag te gebruiken, maar om voor vier dagen te kiezen. Op iedere dag speelde een kwart van het gehele deelnemersveld tegen elkaar, waarbij er werd doorgespeeld tot er bij elke startdag achthonderd spelers overbleven. Deze achthonderd spelers per dag gingen door naar de volgende ronde, waarin opnieuw een deel van het deelnemersveld door mocht naar de uiteindelijk beslissende derde ronde. In deze derde ronde werd de finaletafel bepaald, waaruit de uiteindelijke winnaar van The Maint Event 2006 zou komen. Ook nu nog wordt deze manier van spelen gebruikt, door het grote deelnemersaantal aan The Main Event.

The November Nine

Een opvallende verandering in de opzet van The Main Event vond plaats in 2008, toen werd besloten door te spelen tot de negen spelers voor de finaletafel bepaald waren. Deze spelers speelden niet direct verder om te bepalen wie de uiteindelijke winnaar van The Main Event zou worden, maar kwamen op negen november terug voor de beslissende finale; The November Nine.

Author: administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published.