Wil je een bluf ontdekken? Gebruik deze tips!

Het spelen van poker draait voor een groot deel om bluffen. Kun je goed bluffen, dan ben je over het algemeen vrij goed in poker. Wil je voorkomen dat je door de blufs van iemand anders een pokergame of pokertoernooi verliest? Lees dan in dit artikel hoe je blufs kunt herkennen en verfijn jouw pokerstrategie om meer games te winnen.

Blufs herkennen met tells

Het herkennen van blufs lijkt misschien erg lastig en zeker als iemand goed is in bluffen, maar toch zijn er eenvoudige hulpmiddelen die je kunt gebruiken om blufs te herkennen. Deze hulpmiddelen worden ook wel ‘tells’ genoemd en betreffen bewuste of onbewuste signalen dat iemand aan het bluffen is tijdens een game. Een bewust of een onbewust signaal is bijvoorbeeld een gebaar of een manier van kijken die je kunt gebruiken om te achterhalen welke kaarten de tegenstander heeft. Natuurlijk zul je er niet achter komen welke kaarten iemand specifiek heeft, maar kun je een aardig goede inschatting maken.

Als je goed oplet, zie je dat het wemelt van de tells aan de pokertafel. Het enige wat je moet doen, is goed opletten en weten welke tells er zijn om te herkennen. In onderstaande alinea worden enkele tells beschreven die je kunt gebruiken om te achterhalen of iemand aan het bluffen is, zodat je precies weet waar je op moet letten tijdens het pokeren.

De bekendste tells aan de pokertafel

Er zijn enkele tells die je kunt gebruiken om te achterhalen of iemand een sterke of een zwakke hand heeft. De bekendste tells die gemakkelijk te herkennen zijn aan de pokertafel, zijn de volgende:

  1. De lichaamshouding. Heeft iemand goede kaarten, dan zit deze persoon vaak stram voorovergebogen. Heeft iemand een zwakkere hand, dan zie je vaak minder lichaamsspanning in de houding. De persoon kan op dit moment bijvoorbeeld met hangende schouders zitten.
  2. Nervositeit. Nervositeit kan gespeeld worden of echt zijn. Wordt de nervositeit duidelijk gespeeld, dan is er vaak sprake van een slechte hand. Is iemand echt nerveus, dan heeft deze persoon vaak een sterke hand.
  3. De ademhaling van de speler. Een verandering in de ademhaling komt vaak onopzettelijk voor. Heeft iemand een oppervlakkige ademhaling of probeert een speler overduidelijk een luidruchtige ademhaling te voorkomen, dan is er vaak sprake van een zwakke hand.
  4. De hand voor de mond. Heeft iemand zijn of haar hand voor de mond, dan is er meestal sprake van een zwakke hand. Hij of zij probeert de emoties te verbergen door het gezicht wat lastiger leesbaar te maken, maar in feite is de hand voor de mond een zeer opvallende tell.
  5. Een korte blik op de chips. Werpt de speler een korte blik op zijn of haar chips en kijkt hij of zij direct weer weg, dan kun je rekenen op extra inzet.
  6. Hand voor de kaarten. Heeft een speler een goede starthand, dan houdt hij of zij vaak de handen voor de kaarten. Alsof er een schat beschermd wordt, zo worden de kaarten van de speler beschermd tegen mogelijke kapers of spiekers.

Ben je je bewust van alle tells aan de pokertafel en kun je deze eenvoudig herkennen, dan kun je gemakkelijk zien of iemand aan het bluffen is. Wel is het belangrijk om niet duidelijk te laten zien dat je iemand aan het observeren bent, want in dit geval kan de pokerspeler zich bewust zijn van zijn of haar tells en dus minder tells laten zien. Andersom geldt dat natuurlijk ook voor jou als speler. Pas op met wat je laat zien.

Author: administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published.